Noutăți

Pagini recente

Mădălina

             Ghițescu

Cine sunt: Mădălina  Ghiţescu  (căsătorită, PETRE), s-a născut în București,  pe 29 iulie 1978. Locuiește în Timișoara, este căsătorită și are un copil.

În prezent este studentă la Școala Doctorală din cadrul Facultății de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest Timișoara, anul 1.

A urmat cursurile de balet ale Liceului de Coregrafie din București (1988-1992) dar a absolvit Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, din București, secția uman-filologie (1993-1997). A urmat apoi cursurile de actorie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, București, secția arta actorului, promoția iunie 2003 (cls.prof. Sanda Manu/Ion Cojar). Din 2012 este actor colaborator al Teatrului Național „ Mihai Eminescu” din Timișoara cu rolurile Nastenka din „Nopți albe” de F.M. Dostoievsky,  Julieta din „ Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, Lacrima de sare din

„Sarea în bucate”, adaptare după Petre Ispirescu, Kitty din „Anna Karenina” de Lev Tolstoi. A jucat în filmele, Mădălina din „ Captivi de Crăciun”, mediu-metraj, regia: Iulia Rugină, 2010, Luminița din „ Legenda vizitei oficiale”, scurt-metraj din seria „Amintiri din epoca de aur- Partea I, Tovarăși, frumoasă e viața! ”, regia: Ioana Uricariu, Cristian Mungiu, Hanno Hoffer, 2008, Dora din "4 Luni, 3 săptămâni și 2 zile", lung-metraj, regia: Cristian Mungiu, 2006, Marilena din "Marilena de la P7", scurt-metraj, regia: Cristi Nemescu, 2005. A participat la videoclipurile trupelor The Hurts - „Better than Love”, Marea Britanie, 2011, Survolaj – „ Cel mai iubit dușman al meu”, România, 2008, The Rasmus – „In The Shadows” (varianta UK), Germania, 2003. A participat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, secțiunea „Semaine de la critique”, cu filmul "Marilena de la P7", în 2006. A realizat voci desene animate pentru Disney, Fauna (The Fawn) - „ Tinkerbell/ Clopoțica 1, 2, 3, 4 ”, România,  DVD, Coop – „ Kid vs. Kat”, 2008, Lilly – „ Hannah Montana”, 2009, Zack – „ Sweet life”, 2009 și pentru Jetix Channel, Hai-Lyn - "W.I.T.C.H.", 2006, 2007. A primit premiile "Tânără Speranță", în cadrul Premiilor Industriei Cinematografice Românești, Gala Gopo, România, pentru rolul Marilena din "Marilena de la P7", 2007 și Best Actress in Molodist Film Festival, Kiev, Ucraina, pentru rolul Marilena din „Marilena de la P7"în 2006. Din 2014, este cadru didactic asociat, doctorand al Universității de Vest, Timișoara, Facultatea de Teatru și Muzică, catedra Mișcare Scenică, Ritmică și Dans, pentru secțiile Actorie și Canto. A fost trainer ateliere Studentfest, Teatrul Thespis, Casa Studenților, Timșoara, în anii 2013, 2014, 2015, Invitat în cadrul atelierului de teatru al Festivalului „24 de ore”, Casa Studenților, Teatrul Thespis, Timișoara, 2013, Membru al juriului Festivalului „ Teatru pentru Tine”, Teatrul Merlin, Timișoara, 2013, Membru al juriului Festivalul în limba engleză „T4T”, Casa de Cultură a Tineretului, Timișoara, 2013. Între anii 1995 – 1998 a participat în cadrul emisiunii TV „Școala Vedetelor”, realizator Titus Munteanu, TVR.

 

De ce teatru: S-a apucat de actorie fiindcă îsi dorea să aibă toate meseriile din lume. Acum poate fi oriunde își dorește.

 

O amintire amuzantă / memorabilă: La o repetiție generală la Nopți Albe de la Teatrul Național din Timișoara, pe când ne pregăteam în spatele unei pânze să intrăm în scenă în cadrul unui moment de teatru în teatru, vulpea-guler de pe umărul colegei mele a fost pur și simplu, accidental, agățată de ștanga care ținea perdeaua și o dată cu ridicarea acesteia a fst luată sus la podul scenei și vulpea.

 

Experienţele mele din alte festivaluri: Fiecare festival aduce experiențele sale dar cel mai mult îi plac festivalurile de teatru  pentru amatori pentru că sunt adevărați, nu știu să mintă și își doresc foarte mult să devină, două ingrediente pe care dacă ai răbdare să le vezi vei descoperi potențial teatral pentru viitor.

 

Ce aştept de la T4T: De la spectacolele de la T4T se așteaptă să vadă determinare, curaj, talent și atitudine.Pur și dur, sloganul apărut pe ziduri acum câțiva ani caracterizează perfect viziunea mea asupra a ceea ce mi-aș dori să văd ca rezultat al muncii de echipă și antrenament al imaginației din cadrul zilelor T4T.

 

La ce mă duce cu gândul ideea de “VINTAGE”: Eu sunt Vintage, adică aparțin vremurilor trecute pentru generațiile noi dar am iz de cool pentru generațiile vechi. Sunt ceea ce de obicei cauți să cumperi în second-hand sau în târguri, ceea ce nu vei mai găsi niciodată la mall.

 

Home

T4T

ManyFest

Arhivă

Afișe

Poze

Videouri

Logouri

Membrii

Contact

© AT4T 2016