Noutăți

Pagini recente

Baczo

       Tunde

  • Cine sunt: M-am născut în 1983. Sunt coregraf, regizor de teatru-dans și interpret în artele spectacolului și

film. Am terminat facultatea la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie “I.L.Caragiale” Bucureşti în 2008 la secția Artele Spectacolului- Coregrafie și masterand al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie “I.L.Caragiale” Artele Spectacolului- Coregrafie în 2010.

 

  • Unde am jucat / joc:  Între 2010-2011 am lucrat ca și profesoară la Universitatea Ovidius Constanţa la

Facultatea de Arte, iar din 2012 sunt coregrafa Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely, Timișoara. Ca și coregraf am avut ocazia să lucrez cu regizorii : Radu Afrim , Silviu Purcărete, Victor Ioan Frunză, Bocsárdi László, Alexander Colpacci, Horváth Csaba, Novák Péter, Sorin Militaru, Alexandru Măzgăreanu, Szabó K. István, Béres László, Szabó Máté, Sebestyén Aba, Tóth Tünde, Berecki Csilla, Patkó Éva, Réthli Attila, Hernyák György, Alexandru Mihăescu, Ovidiu Mihăiță, Daniel Vulcu, Marius Gâlea, Mirela Puia, Elena Morar şi Dana Olărescu.

Începând din 2009 semnez regia și coregrafia spectacolelor: Irenne, Emil și detectivii, Antonimul Venetian, 7/7, Sassze, Theatre Fleas Orchestra, 30 de minute, Misic and dance improvization, Leonce și Lena, Dar cu Pianistul cine Dansează, Metamorfoza, Before „The And” After, Camerele, Un portret de familie. Ca și interpret am avut ocazia să fac parte în mai multe spectacole de teatru și teatru-dans. Momentan joc la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely în spectacolul „7/7”- regia și coregrafia este semnată de mine, „Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori”- sris și regizat de Radu Afrim, „Moliendo Cafe”- Regia Silviu Purcărete. În afară de spectacolele jucate la teatru mai sunt două spectacole independente de teatru-dans, unde am ocazia să dansez: „Antonimul Venețian” și „Dar cu Pianistul cine Dansează?”.

 

  • De ce teatru: Dansul și teatrul face parte din mine. Dacă nu ar exista această formă de exprimare nu aş

exista nici eu. Prin această artă pot să mă exprim cel mai bine și cel mai sincer. Folosindu-mă de scenă ajung să înțeleg întrebările despre lume, despre viață şi despre lucrurile care ne înconjoară.

 

  • Ce aştept de la T4T: Singurul lucru pe care mi-l doresc este să participe cât mai mulți tineri dornici să

învețe și ca fiecare persoană care va participa la T4T, să plece cu „bagajul” plin de informații noi, utile pentru viitor.

 

  • Experienţele mele din alte festivaluri: Am avut ocazia să lucrez cu adolescenți la alte festivaluri și de

fiecare dată m-am întâlnit cu tineri dornici să învețe ceva nou, tineri extrem de muncitori pentru care fiecare informație dată era precum un dar. Iar felul lor de a percepe informațiile și interesul lor pentru exercițiile era un dar pentru mine. După fiecare curs plecam plină de energie și cu zâmbetul pe buze. Asta înseamnă pentru mine un curs. Oameni care se adună să învețe și să facă aceste lucruri cu deschidere și bucurie. Altfel nu se poate!

 

  • O amintire memorabilă  / amuzantă / vintage: Întâmplările mele haioase în general sunt legate de

copilăria mea şi de sora mea. Acum 4 ani am trecut împreună prin Bosnia şi ne-am oprit la o fântână dintr-o pădure ca să bem apă rece. Ne-am gândit să facem și pipi dacă tot ne-am oprit și am intrat in pădure. Când coboram am văzut că niste oameni ţipă la noi şi se crizează, iar noi nu am înțeles care este problema lor. Am intrat în adânc și chiar nu am deranjat pe nimeni. Erau foarte convingători ( deși nu am înțeles nimic din ce spuneau ) așa că am încercat să aflăm care este problema lor. După ce ne-au arătat panglica galbenă pe care scria „mine”(sub care am trecut când am urcat în pădure) , ne-am dat seama că am avut un îngeraș păzitor, fiindcă am făcut pipi într-un loc unde era plin de mine active și puteam să sărim în aer în orice moment.

 

  • Descrierea atelierului de teatru dans:

De unde și de ce vine o mișcare? Întrebarea aceasta este punctul de pornire al cursului de teatru-dans. Anatomia corpului nostru ne limitează uneori. Încercăm să găsim mișcări folosindu-ne de acest corp, dar mișcările în sine, de multe ori nu înseamnă nimic, nici pentru noi și nici pentru public. Atelierul constă în serii de exerciții de improvizație, în care tinerii au ocazia să se exprime liber prin mișcare, trecând peste „estetica” dansului şi ajungând la modul de exprimare sincer.

 

Home

T4T

ManyFest

Arhivă

Afișe

Poze

Videouri

Logouri

Membrii

Contact

© AT4T 2016